1 8 opacity
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow

Öppna klasser

Bella-7127På våra öppna klasser anmäler du dig via hemsidan/ BokaDirekt för att garantera din plats. Du är även välkommen att bara komma förbi – vi har drop-in i mån av plats. Vi delar in våra öppna klasser i grundläggande yogapass där alla kan delta eller flödespass som är mer fysiskt krävande. Morgon- och lunchyogaklasserna passar alla.

Vill du veta mer om Connects yogaformer, läs mer nedan.

För tider och priser se schemat …

 

 

 

 

Hathayoga

Måndagar 17.30-18.45 Hathayoga med Carina O’Rourke
På måndagar gör vi grundläggande hathayoga för att stärka kropp & sinne, mjuka upp stela muskler och leder. Hathayoga är stärkande och mjukgörande för både muskler och de inre organen på ett skonsamt sätt. Andningsövningar och en längre avslappning ger dig tid till att landa i dig själv.

Tisdagar 8.30-9.30 Morgonyoga med Carina BräckCarina-omvänd-namaste-7219
Väck kroppen på tisdag morgon med mjuk yoga och du får en underbar start på dagen! Carina guidar in dig i en mjuk hathayoga där rörelserna görs i ett lugnt tempo. Du får möjlighet att öppna upp för en medvetenhet om vad som sker i din kropp i varje asana.

Torsdagar 17.30-18.45 Hathayoga med Carina Bräck
Yoga med lite mer flöde där asanas synkroniseras med andning och rörelse (vinyasa), när du känner att du är förtrogen med grunderna i hathayoga och vill arbeta mer fysiskt. Här får du svettas, arbeta igenom hela kroppen, bygga styrka, balans och koordination. Passar ungdomar och dig som är van att träna.

Fredagar 17.30-18.45 Soft Hatha lunchyoga med Carina O’Rourke
Ett mjukare pass som alla kan vara med på som ger dig en perfekt lunchbreak och gör att du landar i kroppen och varvar ner inför helgen.

Lördagar 9.00-10.15 Morgonyoga med Carina O’Rourke
Starta helgen med ett härligt morgonpass med Carina. Här blir du laddad med energi inför helgens aktiviteter!

 

YogaMonks – ny klass 2018

För dig som vill lära dig grunderna i yoga; hur du går in och ur olika asanas (yogapositioner), hur du använder din kropp effektivast för att göra övergångar och öka din uthållighet och smidighet. Kunskapen hjälper dig att få ut det mesta av din yoga, bygga upp styrka, balans och koordination samt minimera skaderisker. Denna kurs är ett bra sätt att komma igång med yoga och förbereda dig för våra öppna klasser i Hathayoga och Morgonyogan. Kursen baseras på rörelser från YogaMonks som kan ses som en förberedelse för hathayoga, utförd som en vinyasa med en touch av Thai chi.

”Move your body as one unit” citat YogaMonks

Välkommen – du som vill ta första steget in i yogan eller du som har erfarenhet av yoga –
vi tränar på att på ett lekfullt sätt utveckla smidighet och släppa kontrollen.

Tisdagar 17.45-19.00 med Magdalena Andersson

Restorative Yoga

Måndagar 12-13 Restorative lunchyoga med Carina Bräck
Yoga anpassat för djupavslappning, mental balans och hälsa. Passar bra för personer som lider av humörsvängningar, sömnproblem, stress och utbrändhet eller bara vill koppla av från en stressig vardag. Du lär dig slappna av i varje del av din kropp med hjälp av props (hjälpmedel som bolster, straps, klossar).

Söndagar 16.30-17.30 Restorative yoga med Carina O’Rourke
På söndag eftermiddag är det skönt att landa i kroppen och ladda inför veckan som kommer. Restorative yoga är en mjuk yoga med djupa stretchar där du med hjälp av props får ”vila” dig in i stretchen. Syftet är att få kroppen att slappna av på djupet och frigöra blockeringar, spänningar och stress. Gå på djupet på ett mjukt sätt… Kom och prova!!

 

Ryggyoga/CORE

Tisdagar 19.15-20.30 med Eva Terrvik
Ryggyogan syftar till att mjuka upp och stärka core-partiet – din ”kärna” – med fokus på att mjuka upp höftpartiet samt stärka musklerna i mage och rygg, mage och höfter. Ryggyogan grundas på Medicinsk yoga (IMY) där man utgår från ett energitänkande som säger att de flesta obalanser, krämpor och sjukdomar vi drabbas av har sitt ursprung i blockeringar i våra tre nedersta chakran. Yogapassen är utformade för att släppa fysiska och mentala spänningar och skapa styrka och energi i dessa områden. När vi stretchar och slappnar av dessa stora, djupt liggande muskelgrupper påverkas vi fysiskt såväl som på ett mentalt, emotionellt och energimässigt plan.

 

Medicinsk yoga – Mediyoga enligt IMY

Onsdagar 10-11.15 Medicinsk yoga fortsättningsklass med Eva Terrvik
Mediyoga syftar till att behandla olika besvär/tillstånd eller används förebyggande för att uppnå fysisk, känslomässig och mental balans. Ges huvudsakligen i kursform för att successivt bygga upp en bättre hälsa. Mediyoga skapar och fördelar energi i kroppen på ett mjukt och terapeutiskt sätt, vitaliserar dina inre organ och hjälper dig att släppa spänningar och stress. I denna klass varvar vi olika medicinska kriyor (yogapass och meditationer) anpassat efter gruppens behov och önskemål. Vi rekommenderar dig att först gå en grundkurs i Mediyoga för att kunna tillgodogöra dig denna öppna fortsättningsklass i Mediyoga på bästa sätt.

Kundaliniyoga

Vi tränar upp ökad rörlighet, balans och styrka. Du får göra utvalda kriyor (=yogapass) och varje pass avslutas med en stunds meditation där du får prova olika meditationstekniker för att landa i stillhet. Kundaliniyoga passar bra för dig som vill få mer energi, bli av med blockeringar och uppnå fysisk och mental balans. Denna traditionella yogaform tillåter dig att gå på djupet för nya insikter om dig själv och syftar till att stärka ditt medvetande för att lära dig mer om dina gränser och möjligheter. Detta uppnås med yoga, pranayama (andningsövningar), mindfulness (medvetandeövningar) och meditation.

Vi planerar uppstart under vt 2018, återkommer inom kort med mer information om när.