1 8 opacity
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow
  • Slideshow

Yogakurser

Kurser på Connect Yogastudio hösten 2018

 

Vi erbjuder grundkurser i medicinsk yoga, kundalini yoga och stresshantering samt specialkurser för olika åldrar/faser i livet samt för speciella grupper/behov. Läs mer om kurserna, tider och priser nedan. Du som är medlem i CLUB CONNECT  behöver inte betala för kurserna utan de ingår i medlemskapet.

 

Medicinsk yoga/Mediyoga™

Medicinsk yoga (Mediyoga enligt IMY™) syftar till att behandla olika besvär/tillstånd eller används förebyggande för att uppnå fysisk, känslomässig och mental balans. När du har genomgått en grundkurs har du möjlighet att delta i våra temakurser samt öppna klasser i Mediyoga, för att successivt bygga upp en bättre hälsa.

 

Grundkurs Mediyoga – rehabilitering

För dig som behöver rehabilitera dig efter en tids sjukdom – fysisk eller mental obalans. Passar även alla som vill komma igång och träna yoga på en grundläggande nivå.

Fokus ligger på att få igång syresättning, cirkulation och mjuka upp kroppen försiktigt i din egen takt. Inga förkunskaper krävs, vi börjar från grunden med andningsträning och enkla rörelser. Forskning visar att medicinsk yoga ger ökad rörlighet, lindrar ryggproblem och värk i kroppen, förbättrar hjärthälsan och balanserar blodtrycket. I kursen lär vi oss tre grundläggande yogapass och flera meditationer som du även kan arbeta vidare med hemma för att förstärka effekten.

Grundkurs 8 ggr, tisdagar kl 17.30-19.00
Yogalärare: Eva Terrvik
Nästa kursstart: 4 september
Pris: 1600 kr

Alternativt:

Grundkurs 8 ggr, onsdagar kl 12.00-13.30
Yogalärare: Eva Terrvik
Kursstart: 5 september
Pris: 1600 kr

Anmäl dig här >>>

Yoga mot Utbrändhet & Stress

– en kurs i Stresshantering & Mindfulness för dig med stress, utbrändhet, fibro, värk

intro-2En kurs för dig med långvarig stress, högt blodtryck, kronisk eller vandrande värk, fibromyalgi, sömnsvårigheter eller andra utmattningssymptom. Denna kurs är uppbyggd med basen i medicinsk yoga och där vi kompletterar med avslappningsträning, mindfulness och smärthantering samt coaching individuellt och i grupp. Vi behandlar stress utifrån en rad olika teman för att du ska få verktyg till självhjälp och balans i vardagen. Vi är tre lärare med olika fokus och kompetens som vill hjälpa dig hitta tillbaka till din balans. I kursen ingår även 30 min privat konsultation hos en av våra kursinstruktörer. Satsa på dig själv – Du är värd att må bra!

Kurs 8 ggr, måndagar 19.15-20.45  

Kurslärare: Eva Terrvik, Carina Bräck & Laila Stenroos
Kursstart: 3 september
Pris: 1800 kr 

Anmäl dig här >>>

Övriga temakurser i Mediyoga

I temakurserna på fokuserar vi några av våra vanligaste hälsoproblem. I de här kurserna får du verktyg att själv förbättra din hälsa och minska dina besvär. Du får övningar som du kan arbeta vidare med hemma för en långsiktig effekt. Kostnaden för en Mediyoga temakurs 5 ggr är 1125 kr och för 10 ggr 2250 kr. Inga förkunskaper krävs. Alternativt kan du boka en yogaterapeutisk session (pt-yoga) för individuell hjälp. För intresseanmälan skicka mail till info@connectyogastudio.se. För mer info kontakta yogaterapeut Eva Terrvik på mobil 0706-392221.

Vill du läsa mer om aktuella temakurser och kursstarter klicka här …

Anmäl dig här >>>

 

Yoga på stol

Är du nyfiken på yoga, men har svårigheter med att sitta på golvet? Prova att yoga på stol! Att göra yoga med stolen som redskap kan passa dig som känner dig orörlig som äldre och/eller vid rehabilitering efter skada eller operation. Under våren erbjuder Connect yogastudio en kurs på 8 tillfällen där vi använder stolen som stöd. Vi tränar balans, koordination, stärker ryggraden och fördjupar andningen. Dessutom har vi kul tillsammans!

Kurs 8 ggr, torsdagar 14.00-15.15 

Yogalärare: Gudrun Jacobsson
Kursstart: 6 september
Pris: 1600 kr, obs! som pensionär har du 20% rabatt och betalar endast 1280 kr för hela kursen

Anmäl dig här >>>

Kundaliniyoga

Kundaliniyoga syftar till att höja din prana (livsenergi) och träna upp ökad rörlighet, balans och styrka. Vi gör utvalda kriyor (=yogapass) och varje pass avslutas med en stunds meditation där du får prova olika meditationstekniker för att landa i stillhet. Kundaliniyoga passar bra för dig som vill få mer energi, bli av med blockeringar i kropp o sinne och uppnå fysisk och mental balans. Denna traditionella yogaform tillåter dig att gå på djupet för nya insikter om dig själv och syftar till att stärka ditt medvetande för att lära dig mer om dina gränser och möjligheter. Detta uppnås med yoga, pranayama (andningsövningar), mindfulness (medvetandeövningar) och meditation.

Kurs 8 ggr, torsdagar kl 18.30-20.00
Yogalärare: Eva Terrvik
Kursstart: 20 september
Pris: 1600 kr

Kursstart v 38 på torsdagar, anmäl dig för att säkra din plats för att följa kursen i sin helhet. Det kan finnas möjlighet att boka in sig på lediga platser i mån av plats via boka direkt.

 

För anmälan klicka på respektive kurs eller skicka mail till info@connectyogastudio.se. Som medlem har du rätt att gå gå en valfri kurs gratis under terminen. För ytterligare kurser betalar du halva priset för dessa, observera att för temakurserna Stresshantering, Mediyoga tema samt Mamma/Bebisyoga gäller alltid halva kursavgiften för medlemmar. För mer info om kurserna kontakta oss på 0300-132 30 eller respektive yogalärare (se fliken Om oss)

För rabatter hänvisar vi till fliken Schema & Priser